Economie

Nieuwe burgemeester in Amsterdam | Huizen alsmaar duurder | Vacatures schrikken ouderen af

12 juli 2018 06:30 Aangepast: 12 juli 2018 09:22
Brommerrace bij Zwarte Cross, 2017. Beeld © ANP

Goedemorgen!

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

Amsterdam heeft bijna een nieuwe burgemeester. Vanmiddag wordt Femke Halsema beëdigd als burgemeester van de hoofdstad. De keuze was geen gemakkelijke en de gemeenteraad heeft er uren in het geheim over gesproken, maar uiteindelijk werden ze het er toch over eens dat Amsterdam bestuurd moet worden door oud-GroenLinks-leider Halsema. 

Gezocht: een jonge hond, een starter, een student. Vacatureteksten richten zich vaak op mensen tussen de 18 en 35 jaar en... dat mag dus helemaal niet. Het College voor de Rechten van de Mens heeft onderzoek gedaan naar leeftijdsdiscriminatie. Wat blijkt? Het komt vaak voor en schrikt ouderen af

De huizen worden duurder en duurder en dat is geen nieuws. Wat wel opvallend is, is dat de Nederlandse huizenprijzen harder stijgen dan gemiddeld in Europa. De stijging is wel twee keer zo hoog en er zijn maar een paar landen waar het nog harder gaat. Rond 10:00 uur komt de NVM met uitgebreide cijfers over de Nederlandse markt.

Trots op je volgersaantal op Twitter? Het kan goed zijn dat dit aantal straks opeens een flinke dip krijgt. Het bedrijf maakt de afgelopen maanden flink jacht op fake accounts en bots. Vanaf vandaag worden verdachte accounts van de volgerslijsten geschrapt.

De Achterhoek juicht, want de Zwarte Cross begint vandaag weer. Dertig kilometer hekwerk, 220.000 bezoekers, 25.000 kampeerders, 40.000 medewerkers, 1900 artiesten: allemaal zijn ze er helemaal klaar voor. Het festival groeide van een illegale race uit tot het grootste festival van Nederland. Tijd om brommers te kiek’n.

Miniatuurvoorbeeld

Een elektrische fiets met overkapping valt in een extra gunstige regeling. Beeld © Design Compass

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Ondernemers: even opletten! Koop een elektrische fiets, monteer daar een paraplu op en rij rond met minimale inspanning en maximale korting. Beetje vreemd, wel fijn. Er zijn een aantal subsidieregelingen voor e-bikes en als je er een hebt met een overkapping (een paraplu) zit je écht heel goed.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
De Tour de France, die win je volgens de kenners in bed. Dat zei Joop Zoetemelk - en die kan het als oud-Tourwinnaar weten - in 1980 al. Om te zorgen dat de renners van Lotto-Jumbo tot het uiterste kunnen gaan in de slopende race door het zonnige Frankrijk worden ze aan het eind van de etappe opgewacht door een busje van het Udense M-Line. Zij regelen een fijn gespreid bed om op te rusten.

En dit heb je gisterenavond misschien gemist:
Er moet méér geld uitgegeven worden aan defensie, veel meer! Gisteren heeft Trump tegen de NAVO-lidstaten gezegd dat ze eigenlijk 4 procent van het bbp moeten uittrekken, terwijl de meeste landen de afgesproken 2 procent nog niet eens halen. Ook daar is Trump klaar mee: hij vindt dat de lidstaten per direct over de brug moeten komen.

Hier gaat het over op de social media:
Verhoging defensie-uitgaven speelden een rol bij Engelse prestatie op het WK, Trump houdt NAVO aan begrotingsnorm en de Efteling let wel héél erg op de kleintjes. Dit en meer zie je in Z60.

Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

Fijne dag!

p.s. Het is treurig dat Trump de Europese NAVO-bondgenoten zo aan hun afspraak moet houden. Maar het is nóg triester dat deze wanbetalers hem dat niet in dank afnemen, schrijft columnist Roderick Veelo.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

RTL Z
`