Economie

Uber krijgt toch weer een taxivergunning in Londen

26 juni 2018 21:07 Aangepast: 26 juni 2018 21:12
Beeld © ANP

Een overwinning voor Uber: de Amerikaanse taxidienst mag weer rondrijden in Londen. De Britse rechter oordeelt dinsdag dat Uber voldoet aan alle eisen.

Uber mocht sinds vorig jaar zijn diensten niet meer aanbieden in de Britse hoofdstad, omdat het bedrijf volgens toezichthouder Transport for London (TfL) niet voldeed aan de veiligheidseisen. Daarom werd de vergunning niet verlengd.

Uber gaf de toezichthouder gelijk, paste de regels aan en ging in beroep tegen de uitspraak. In afwachting van het beroep mocht de taxi-app actief blijven in de stad.

Vergunning voor 15 maanden

De rechter oordeelt nu dat Uber de veiligheidsregels inmiddels voldoende heeft aangepast. Ook TfL heeft geen bezwaar meer tegen de nieuwe vergunning voor Uber. Daarom krijgt Uber nu een vergunning voor 15 maanden: drie maanden korter dan dat het Amerikaanse bedrijf wenste.

Uber wordt in Londen het meest gebruikt van alle Europese steden. Zo'n 3,6 miljoen mensen per maand gebruiken de taxi-app in de Britse hoofdstad.

Burgemeester Sadiq Khan van Londen benadrukt via Twitter dat Uber nog steeds goed in de gaten wordt gehouden. Khan: "Hoe groot of machtig je ook bent, je moet je aan de regels houden. Zeker als het gaat om de veiligheid van Londenaren."

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van