Economie

Bitcoinkoers keldert hard na Zuid-Koreaanse hack

11 juni 2018 07:48 Aangepast: 11 juni 2018 09:39
iStock Beeld © iStock

De koers van bitcoin is weer flink onderuit gegaan. De belangrijkste cryptocurrency verloor dit weekeinde meer dan 11 procent van zijn waarde.

De laatste klap in een lange reeks is afkomstig uit Zuid-Korea. Hackers braken in bij handelsplatform Coinrail en maakten ruim 40 miljoen dollar aan altcoins buit. Hoewel er geen bitcoins zijn gestolen, reageert de markt toch heftig, na de zoveelste hack in de branche.

Bye, bye, cryptomanie

Op maandagochtend was een bitcoin nog 'maar' 6770 dollar waard. Op vrijdag stond de koers nog ruim 850 dollar hoger. Sinds de piek in december vorig jaar is bitcoin meer dan 65 procent van zijn waarde kwijtgeraakt.

De cryptomanie is op dit moment dan ook ver te zoeken. De koersen staan al het hele jaar onder druk. Strengere regelgeving in veel landen, vooral in Azië, en meerdere hacks hebben het vertrouwen geen goed gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Allemaal in de min

De vijf belangrijkste cryptocurrency's verloren de afgelopen dag allemaal tussen de 7 en 15 procent, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Ook Ethereum (-7 procent), Ripple (-7 procent) en BitCoin Cash (-8,6 procent) gingen hard onderuit.

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore