Economie

Jack Ma haalt bijna 12 miljard op voor zijn Adyen-concurrent

08 juni 2018 17:38 Aangepast: 16 november 2018 10:48
Alipay is onderdeel van Ant Financial. Hier een winkel in Hong Kong waar je mobiel kunt betalen met Alipay. Beeld © Getty Images

Ant Financial, een van de bedrijven van de Chinese internetondernemer Jack Ma, heeft maar liefst 14 miljard dollar opgehaald, ofwel 11,9 miljard euro. Daarmee wil het de internationale groei financieren.

Het gaat om een enorm bedrag. Ter vergelijking: het Nederlandse Adyen, dat komende week naar de beurs gaat, is in totaal zo'n 7 miljard euro waard.

Art Financial heeft niet bekend gemaakt hoe veel het bedrijf waard is, maar volgens persbureau Reuters ligt dat rond de 150 miljard dollar (130 miljard euro). Dat is bijna het 20-voudige van Adyen.

Daarmee is Ant Financial wereldwijd één van de financiële concerns met de hoogste beurswaarde. Het is tweederde meer waard dan grote ondernemingen als American Express of Goldman Sachs.

Betalingen van AliExpress

Ant Financial zit onder meer achter Alipay, de Chinese verwerker van betalingen. Alipay zorgt er voor dat de betalingen worden geregeld van bestellingen via AliExpress, van Alibaba. Het bedrijf claimt dat Alipay wereldwijd, samen met zijn partners, 870 actieve gebruikers heeft.

Onder de investeerders die geld steken in Ant Financial is ook Temasek, de Singaporese belegger die tevens aandeelhouder is van Adyen.

Mogelijke beursgang

Op dit moment is Ant Financial nog in handen van Jack Ma, maar er wordt gespeculeerd dat het bedrijf begin volgend jaar naar de beurs gaat, in Hong Kong en China. Ant Financial was onderdeel van Alibaba, tot dat concern naar de beurs ging.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van