Economie

Geldgebrek in faillissement Henk Keilman

20 mei 2014 11:43 Aangepast: 06 september 2015 14:45

Curator Herman Kreikamp van RIG Investments, het failliete vehikel van investeerder Henk Keilman, heeft te weinig geld om voldoende onderzoek te doen naar de mogelijke activa en de oorzaken van het faillissement. Dat schrijft de curator in het meest recente faillissementsverslag.

Investeerder Keilman stond jarenlang hoog in de rijkenlijst van het zakenblad Quote, met een geschat vermogen van vele tientallen miljoenen. In 2012 gingen zijn investeringsvehikel RIG en een gelieerd bedrijf echter failliet. Sindsdien probeert Kreikamp die faillissementen af te wikkelen.

Uit het vijfde curatorenverslag dat Kreikamp vorige maand deponeerde, blijkt dat er sprake is van een zeer ingewikkeld faillissement met allerlei omstreden vorderingen die moeten worden onderzocht. Maar voor dat onderzoek is geen geld. Er heeft “slechts beperkt onderzoek kunnen plaatsvinden naar de activa van RIG Investments en de oorzaken van het faillissement vanwege het gebrek aan financiële middelen in de boedel”, aldus de curator.

Onlangs heeft Kreikamp twee dochterbedrijven van RIG failliet laten verklaren, in de verwachting dat daar een bescheiden bedrag is te halen. Het gaat om Dragon’s D Holding en kleindochter Intowuzz.  In Intowuzz zit een vordering van ruim 23.000 euro die geïnd kan worden en een aandelenbelang dat verkocht kan worden, schrijft de curator. “De opbrengst hiervan kan mogelijk te goede komen aan RIG.” Dat zou de curator wat financiële ruimte geven om zijn onderzoek door te zetten.

RTL Z
`