Economie

Tesla roept 123.000 Model S-auto's terug

30 maart 2018 08:50 Aangepast: 30 maart 2018 08:55
Het interieur van de Tesla Model S. Beeld © Getty Images

Tesla heeft wereldwijd 123.000 auto's teruggeroepen vanwege een fout in de stuurbekrachtiging. De terugroepactie betreft alle sedan Model S-auto's die voor april 2016 zijn gebouwd, maar geldt niet voor de goedkopere Model 3 en de SUV Model X.

Volgens Tesla heeft het probleem nog niet geleid tot ongelukken. Een onderdeel van de stuurbekrachtiging moet opnieuw worden vervangen vanwege mogelijke roestvorming bij bouten. De corrosie komt vooral voor in koudere landen waar op de wegen veel zout wordt gestrooid.

De terugroepactie komt op een slecht moment. Tesla heeft deze week sowieso al de schijnwerpers op zich gericht. Na een ongeluk met een Model X waarbij een dode viel, gaat de Amerikaanse toezichthouder onderzoek doen.

Koers omlaag

Daarnaast verlaagde kredietbeoordelaar Moody's de rating van Tesla's kredietwaardigheid, van B2 naar B3. Het gevolg van beide slechte berichten was dat beleggers hun aandelen verkochten en de koers flink daalde.

De reden voor Moody's afwaardering is de productie van het nieuwste model, de Model 3. Tesla haalt kwartaal na kwartaal niet het beloofde productie-aantal. De koers van Tesla krabbelde weer wat op, maar noteerde in de nabeurshandel wel een min van 2,5 procent. 

Meer op rtlz.nl:
Onderzoek naar dode bij ongeluk met Tesla X, koers onderuit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van