Economie

DHL bouwt enorm sorteercentrum voor pakketjes in Zaltbommel

06 april 2018 18:17 Aangepast: 02 mei 2018 05:44
Beeld © EPA

In Zaltbommel start pakketbezorger DHL deze maand met de bouw van het grootste sorteercentrum voor online bestellingen in Nederland. Het bedrijf steekt 84 miljoen euro in de bouw.

Per dag moeten er een half miljoen pakketten verwerkt kunnen worden, die DHL vervolgens vanuit Zaltbommel naar 150 depots door heel Nederland brengt, zo meldt Het Financieele Dagblad. De bouw moet in de herfst van 2019 klaar zijn en zal zo'n 350 banen opleveren.

Zie ook: Personeel gezocht: Nederland populair voor distributiecentra

Het centrum wordt geheel gasloos en krijgt genoeg zonnepanelen op het dak om zichzelf van stroom te voorzien. Er komen elektrische oplaadpunten voor elektrische bestelauto's en vrachtwagens.

Emissievrij bezorgen

In 2050 wil het bedrijf wereldwijd emissievrij bezorgen. Vorig jaar investeerde het bedrijf al tien miljoen euro in vierhonderd 'woonwijkvriendelijke bezorgbussen', waaronder elektrische wagens. 

De pakketbezorgmarkt groeit nog altijd. Om al die pakketten te kunnen bezorgen heeft DHL meer ruimte nodig. Bovendien, zo schrijft de krant, moet het nieuwe sorteercentrum leveranciers uit binnen- en buitenland in staat stellen hun pakketten zo laat mogelijk aan te leveren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`