Ga naar de inhoud
Economie

Gekte op de woningmarkt deel zoveel: 625 euro per maand voor 8 vierkante meter

Het interieur van de kamer. Beeld © Kamernet

Behalve de markt voor koopwoningen is ook de huurmarkt in Amsterdam er eentje waar veel geld verdiend kan worden. Een huiseigenaar in het centrum van de hoofdstad vraagt 625 euro voor een kamer van 8 vierkante meter.

Voor dat bedrag krijg je er minimaal twee huisgenoten bij, met wie je de keuken en de badkamer deelt van het huis in de buurt van het Haarlemmerplein, staat in de advertentie op kamerverhuursite Kamernet.

Het is niet mogelijk om je te registreren bij de gemeente, terwijl dat wel een vereiste voor studenten is om een uitwonende studiebeurs te krijgen. Bovendien moet je bij de gemeente ingeschreven staan om post te kunnen ontvangen.

'Heel veel licht'

Hoe wervend de advertentie ook is voor de kamer met 'heel veel licht' en gordijnen, een bed inclusief matras, een bureau en centrale verwarming, de foto's van de advertentie tonen een iets ander beeld.

De kamer doet qua inrichting vooral denken aan een gevangeniscel, inclusief tralies voor de ramen. Toch zal de toekomstige huurder het ermee moeten doen, er is geen woonkamer. Wel is er wifi en mag er gerookt worden in de kamer. Een huisdier mag weer niet. 

Borg: twee keer de huur

Voordat je je intrek kan nemen, moet je nog wel even twee keer de huur overmaken als borg. Dan kun je er per 1 april in, voor minimaal een half jaar. 

De verhuurder bood onlangs een ruimere kamer in hetzelfde huis aan. Die kamer van 11 vierkante meter werd te huur aangeboden voor het lieve sommetje van 700 euro. In die kamer mocht je ook samenwonen met je liefje, dan werd de huurprijs 800 euro, blijkt uit de oude advertentie

Miniatuurvoorbeeld

Het interieur van de kamer van 11 meter. (Foto: Kamernet)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van