Economie

Hoekstra over eventuele meevallers bij de voorjaarsbegroting

10 april 2018 15:08 Aangepast: 02 mei 2018 12:12
Beeld © ANP

Gaat minister Wopke Hoekstra alleen maar 'nee' verkopen aan collega-bewindslieden of zijn er ondanks de dichtgedraaide Groningse gaskraan toch meevallers mogelijk in de voorjaarsbegroting? We vragen het aan Hoekstra in het wekelijkse gesprek met de minister van Financiën.

Maar eerst vragen we hem naar de huidige stand van zaken in de onderhandelingen met EU-begrotingstsaar Günther Oettinger. Die haalde al meerdere keren venijnig uit naar Nederlandse bewindspersonen als die zeiden dat Nederland niet meer wil betalen aan de EU-begroting dan het nu afdraagt. 

Griekse schuldenberg

Daarnaast komt de financiële noodsteun aan Griekenland aan bod. Want die loopt deze zomer af en het is de bedoeling dat de Grieken hun geld weer op de financiële markten gaan ophalen. Maar er circuleren nu toch weer voorstellen om de Grieken nieuwe hulp te geven, vanwege de ongekend hoge schuld van omgerekend 30.000 euro per inwoner. 

Kwijtschelding is geen optie, maar hoe denkt Hoekstra over voorstellen om de voorwaarden voor de noodsteun nogmaals te versoepelen? 

Als laatste gaan we ook praten over het 'gouden aandeel' ABN Amro, dat volgens Hoekstra niet haalbaar is. 

Het gesprek is afgelopen, kijk het hier terug:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van