Ga naar de inhoud
Economie

EU-commissaris Malmström voor staaloverleg naar Washington

Cecilia Malmström in het Europarlement in Straatsburg. Beeld © EPA

Eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström reist dinsdag naar Washington voor crisisoverleg over de aanstaande Amerikaanse staalheffing. De Zweedse gaat in de VS onder meer in gesprek met de Amerikaanse minister van Economische Zaken Wilbur Ross.

De Europese Unie wil net als Canada en Mexico vrijstelling van de importheffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium die later deze week ingaan. Mocht het niet lukken om een oplossing voor het handelsconflict met de VS te vinden, dan lijken tegenmaatregelen onafwendbaar.

EU uitsluiten 

"Mijn boodschap is dat de EU uitgesloten moet worden", zei Malmström tijdens een persconferentie. Ze wil graag samen met de VS het probleem bij de wortel aanpakken, volgens haar is dat de overproductie van staal die moet worden teruggedrongen. 

Er is constant contact geweest met de Amerikanen, maar er zijn zover Malmström weet nog geen besluiten gemaakt over landen die eventueel uitgesloten worden van de heffingen.   

Reactie EU staat klaar

De Europese Commissie heeft gedreigd om heffingen in te voeren op producten als Harley Davidson-motoren, jeans en bourbon als de VS de importheffingen op staal doorzet.

Meer op rtlz.nl:
Dit is de EU van plan als Trump z'n handelsoorlog doorzet