Economie

Podcast: Jaarbeursdirecteur gaat de winkel grondig verbouwen

12 januari 2018 06:00 Aangepast: 05 februari 2018 16:50
Beeld © RTL Z

De Jaarbeurs in Utrecht staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het verouderde gebouw gaat letterlijk op de schop en de strategie, 'die een beetje verdwaald was', wordt omgegooid. De nieuwe algemeen directeur, Albert Arp wil meer inzetten op live evenementen, waar volgens hem juist in dit digitale tijdperk behoefte aan is. Dat vertelt hij in gesprek Paul van Liempt.

Arp kwam in 2016 bij de Jaarbeurs terecht. Hij had er toen al een carrière opzitten als ziekenhuisdirecteur en als wielrenner. Bijna was hij prof geworden, maar door een zware val in de Ronde van Ierland moest hij die droom opgeven.

Als bestuursvoorzitter van het middelgrote ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, viel hij met het snel doorvoeren van innovaties. Zijn ziekenhuis eindigde twee keer bovenaan op de ranglijst van Elsevier.

Vakantiebeurs

In De Jaarbeurs wil tal van vernieuwingen doorvoeren waaronder theaterzalen die zich ook lenen voor presentaties. Succesvolle beurzen, zoals de Vakantiebeurs en de Motorbeurs, blijven. Volgens hem willen bezoekers hiervan nog altijd 'ruiken, voelen, proeven en zien'.  

Beluister hier de podcast:

Maar naast de beurzen moet De Jaarbeurs het ook hebben van vergaderingen en congressen. Door de economische crisis liepen die terug, maar met de groei van de economie namen ook die bijeenkomsten weer toe. Na een lange periode van rode cijfers, kan de Beurs dan ook weer, zij het marginaal, zwarte cijfers presenteren.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van