Business

Hema lijdt ondanks hogere omzet nog steeds verlies

20 april 2017 10:43 Aangepast: 23 november 2018 09:36
De Hema (archieffoto). Beeld © ANP

De Hema heeft vorig jaar een recordomzet gedraaid, maar leed alsnog een verlies van 26,2 miljoen euro. In 2015 werd nog een verlies van 72,5 miljoen geleden. Hema sloot het laatste kwartaal van vorig jaar af met een 'marginaal' verlies van 300.000 euro.

De omzet steeg op jaarbasis met bijna 5 procent naar bijna 1,2 miljard euro. In alle landen waar het bedrijf actief is, viel de omzet van de winkelketen hoger uit. Het laatste kwartaal van 2016 steeg de omzet van Hema met 9,2 procent op jaarbasis. Het was voor het winkelbedrijf het achtste kwartaal op rij waarbij de vergelijkbare winkelomzet hoger uitviel.

Vooral op het gebied van huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging deed Hema goede zaken. Hier steeg de omzet afgelopen jaar met 8,9 procent. Daarnaast timmerde Hema stevig aan de weg op het gebied van kleding waar de omzet met 7,5 procent steeg.

Goede start 2017

Ook de verkopen in de eerste twee maanden van 2017 waren bemoedigend. Hema profiteerde naar eigen zeggen van de vernieuwing van het assortiment, hogere onlineverkopen en internationale groei.

In de eerste maanden van dit jaar was Hema goed voor een omzetstijging van 3,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Verder kondigde het winkelbedrijf aan dit jaar buiten Nederland en België in totaal nog eens 25 winkels te willen openen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore