Economie

Ethereum en litecoin knallen opnieuw naar recordhoogten

19 december 2017 10:21 Aangepast: 24 juli 2018 10:02
Beeld © Getty

De cryptocurrencies ethereum en litecoin, respectievelijk de tweede en vijfde meest waardevolle digitale valuta, stijgen vandaag opnieuw naar recordhoogten.

Op moment van schrijven is één ether volgens de Coinmarketcap-index 733 euro waard. Dat is een stuk meer dan eind november, toen ethereum een hoogte bereikte van bijna 339 euro. Een week geleden knalde de prijs van ethereum ook al omhoog: toen was één ether 533 euro waard.

Enorme stijgingen

Ook litecoin knalt door de grens van 300 euro heen: een litecoin is volgens diezelfde index nu 308 euro waard. In november was één litecoin nog 'maar' rond de 75 euro waard. Ook deze cryptocurrency steeg een week geleden enorm: toen was één digitale munt nog 282 euro waard. 

De koers van heel veel altcoins, alle cryptocurrencies die geen bitcoin zijn, stijgt op dit moment. Mogelijk zijn er veel investeerders die in onbekendere cryptocurrencies investeren omdat ze bang zijn om anders de boot te missen.

Bitcoinkoers stagneert

Een andere mogelijke verklaring voor de populariteit is de afvlakking van de bitcoinkoers, die de afgelopen week op westerse beurzen volgens de Coindesk-index tussen de 17.000 en 19.500 dollar bleef schommelen. Volgens Coindesk zou de vlakkere bitcoinkoers andere cryptomunten aantrekkelijker maken voor sommige investeerders. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van