Ga naar de inhoud
Economie

Zuid-Korea wil bitcoinmanie bedwingen met wetgeving

Zuid-Koreanen zijn verslingerd aan bitcoinhandel. Beeld © Anadolu

Zuid-Korea is van plan de om bitcoinhandel aan banden te leggen met wetgeving. Op die manier probeert het land de enorme speculatiedrift in te tomen.

De overheid gaat de handel in cryptocurrency toestaan onder bepaalde voorwaarden op gereguleerde beurzen waar investeerders worden beschermd. Ook moet de handel transparant blijven en wordt die verboden voor financiële instellingen, minderjarigen en mensen van buiten het land, zo is het plan bericht Bloomberg.

Daarnaast komt er ook een 'task force' die gaat onderzoeken of er een heffing kan komen op de handel. Die onderzoeksgroep gaat ook bekijken of er een 'gebalanceerd' beleid kan komen voor cryptcurrencies dat geen nadelige invloed heeft op de blockchaintechnologie.

Prijzen in bitcoin veel hoger in Korea

De handel in cryptocurrency is ongekend populair in Zuid-Korea. Het maandelijkse handelsvolume op Bithumb, met 1,5 miljoen gebruikers de grootste beurs van het land, steeg van 305 miljard won (238 miljoen euro) in januari naar 56 biljoen won in november (bijna 43,5 miljard euro).

De cryptomanie in het land is wat gekalmeerd door de pogingen van de overheid om meer controle te krijgen. De bitcoinprijs ligt er nu zo'n 3 procent hoger vergeleken met internationale prijzen, nadat de waarde vorige week zo'n 30 procent hoger lag.

Meer op rtlz.nl:
'Bitcoin-chaos te wijten aan Aziatische particulieren'