Economie

Minder huizen op openhuizendag? 3000 te koop boven de 1 miljoen

01 oktober 2016 09:43 Aangepast: 30 juli 2017 06:00
Interieur van het duurste huis dat nu op Funda te vinden is. Beeld © Funda, PC22 makelaars taxateurs

Volgens makelaarsvereniging NVM staan er minder huizen te koop omdat de markt aantrekt. Toch heb je in het segment boven de 1 miljoen euro nog de keuze uit 2980 woningen in heel Nederland.

Er zijn tijdens Open Huizen Dag van de NVM vandaag ongeveer 29.000 te koop staande woningen zonder afspraak te bezoeken. Een half jaar geleden waren dat er nog 37.000.

''We merken duidelijk dat de woningmarkt aantrekt'', aldus een woordvoerder van de NVM. ''In de meeste regio’s gaat het economisch beter, dus worden er meer huizen verkocht. Dat betekent dat het aanbod aan te koop staande huizen iets terugloopt, maar er is nog steeds volop keus.''

Nog genoeg te vinden in topsegment

Als je echt op zoek bent naar iets heel moois en er ook het geld voor hebt, dan heb je vandaag een drukke dag. Van de bijna 3000 woningen met een vraagprijs van 1 miljoen euro of meer die op Funda te vinden zijn moeten er 2562 tussen de 1 en 2 miljoen euro kosten. Kijk je in het allerhoogste segment, boven de 2 miljoen euro, dan kun je vandaag nog 431 woningen af.

Als je precies 1 miljoen hebt te besteden (afgezien van de kosten koper), kun je kiezen uit 69 woningen, zoals dit fraaie Zaanse huis uit het begin van de 17e eeuw. Het ligt direct aan de Zaan, dus je hebt misschien nog wat geld over voor een leuk jacht.

Grachtenpand het duurste

Het duurste huis dat nu op Funda staat heeft een vraagprijs van 14.950.000 euro. Het staat, hoe kan het ook anders, in Amsterdam. Voor dat geld heb je wel een pand aan de Keizersgracht en het loopt helemaal door tot aan de Herengracht. Je hebt er ook een parkeerplaats bij, aan de Reguliersgracht, je hoeft dus nooit naar een plekje te zoeken.

Omdat het terrein doorloopt van de ene naar de ander gracht heb je een grote tuin, van maar liefst 42 meter diep.

Je kunt nog alle kanten uit met je nieuwe aanwinst, de grachtenpanden waren voorheen in gebruik als het Geelvink Museum, ze zijn "voor velen doeleinden geschikt''.

Overveen, Wassenaar, Oisterwijk

Andere zeer dure panden staan te koop in, naast Amsterdam, onder meer Overveen, Aerdenhout en Wassenaar.

Het duurste huis buiten de randstad staat in het Brabantse Oisterwijk, met een vraagprijs van bijna 6,5 miljoen euro.

Noord- en Zuid-Holland

De meeste woningen op Funda met een vraagprijs van meer dan 1 miljoen staan in Noord-Holland: 779, gevolgd door Zuid-Holland (713), Utrecht (464) en Noord-Brabant (425). In Flevoland zijn er maar 22 te vinden en in de provincie Groningen slechts 15.

In de categorie boven de 2 miljoen euro heb je de grootste keuze in Wassenaar, daarvan staan er op Funda 48 te koop. In Amsterdam kun je kiezen uit 34 huizen in de gemeente Bloemendaal (waaronder ook Overveen en Aerdenhout vallen) 28.

In Flevoland en Groningen zijn er geen huizen met een vraagprijs boven de 2 miljoen euro op Funda.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van