Ga naar de inhoud
Economie

Beursgang Tony's Chocolonely is stunt, bedrijf opent winkel in Beurs van Berlage

Chocolademerk Tony's Chocolonely kondigde vanochtend met veel bombarie aan plannen te hebben voor een beursnotering, maar het blijkt te gaan om een heel ander soort beursgang. Marketingmanager Pascal van Ham bevestigt tegenover RTL Z dat het bedrijf geen aandelen gaat uitgeven.

De vanochtend aangekondigde beursgang is dus een grote pr-stunt. De 'gang naar de Beurs' gaat niet om een beursnotering, maar om het openen van een winkel in de Beurs van Berlage in Amsterdam en het zoeken van samenwerking met grote cacaofabrikanten zoals Mars en Ferrero, vertelt Van Ham. "Alles om de chocolade slaafvrij te maken."

De Beurs Van Berlage reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. De marketingafdeling 'zit in bespreking', maar een medewerker van de receptie antwoordt op de vraag of Tony's Chocolonely een winkel opent in de Beurs van Berlage: "Ja, dat klopt." 

'We gaan echt naar de beurs'

Het bedrijf zei zelf in het vanochtend uitgestuurde persbericht een team van adviseurs te hebben samengesteld om het bedrijf 'te begeleiden naar de volgende fase waarin beoogd wordt om het verwezenlijken van de missie te versnellen'. Verder bleef het bedrijf in vage termen en was nauwelijks bereikbaar voor media vandaag.

Toen RTL Z eerder vanmiddag het pand binnenviel met een cameraploeg, bleef directeur Henk Jan Beltman ontkennen dat het gaat om een stunt. "We gaan echt naar de Amsterdamse effectenbeurs", zegt hij. "Het is geen hoax."

RTL Z-redacteur Bram van Dijk legt het verhaal uit: