Economie

Hagemeyer: eerste reacties op hoger bod positief

12 november 2007 11:47 Aangepast: 12 november 2007 12:48

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hagemeyer heeft maandag tot dusver positieve reacties gekregen op het hogere bod dat de handelsonderneming heeft losgepeuterd bij Rexel. 'We kunnen nog geen volledig overzicht bieden, maar er zijn aandeelhouders die hier heel blij mee zijn', aldus woordvoerder Marina Millington-Ward van het Naardense bedrijf. 'De reacties zijn positief.'

Vanochtend maakten Hagemeyer en Rexel bekend exclusieve onderhandelingen te gaan voeren over een verhoogd bod van Rexel. De laatste biedt nu EUR 4,85 per aandeel Hagemeyer. Als de onderhandelingen slagen, zullen de commissarissen en het bestuur van Hagemeyer het bod aanbevelen aan aandeelhouders. 'Wij vinden het bod de moeite waard', stelt Millington-Ward.

Er moet nog een beperkt boekenonderzoek worden uitgevoerd. Dat start naar verwachting op woensdag 14 november. Zo'n verkorte due diligence neemt meestal een paar weken in beslag. Als het Franse Rexel Hagemeyer inderdaad overneemt, verkoopt het bepaalde delen van het bedrijf door aan land- en sectorgenoot Sonepar.

Hagemeyer wees een eerder bod van Rexel, van EUR 4,60 per aandeel, nog resoluut van de hand. De distributeur van elektrotechnische materialen verkocht daarvoor ook al een 'nee' aan Sonepar, dat EUR 4,25 per aandeel bood. Daarop sloegen Rexel en Sonepar de handen in elkaar.

De afgelopen dagen trad er een versnelling op. 'Er is het hele weekend druk onderhandeld', zegt Millington-Ward. De woordvoerder wil niet kwijt of Hagemeyer ook met andere partijen heeft gepraat, en of andere gegadigden interesse hebben getoond. 'Hagemeyer heeft alle opties goed onderzocht. We hebben zeker goed om ons heen gekeken.'

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

`