Economie

Bos: geen aanleiding om ING te nationaliseren

24 oktober 2008 15:45 Aangepast: 26 oktober 2008 14:30

Het ministerie van Financien heeft geen plannen om ING te nationaliseren. Wouter Bos ziet nog geen problemen en stelt: "Geen nieuws is goed nieuws". Beurscommentator Willem Middelkoop verwacht nationalisatie voor de kerst.

Rustig weekeinde

"We rekenen op een rustig weekend. Er is niks waar we mee bezig zijn", klinkt het bij het ministerie van Financien.

Aandeel

Het aandeel ING heeft vrijdag op de beurs in Amsterdam opnieuw zware averij opgelopen. Het koers kelderde tot 22% tot 6,32 euro, om na de gerustsellende woorden van Bos te sluiten op 7,20 euro een verlies van 11,11 procent. Overigens: alle financials in Europa incasseerden vvrijdag grote klappen.

Geruchten

Op de markt zijn er geen geruchten over verdere ingrepen door de Nederlandse overheid. De koersdaling is derhalve erg opvallend. Wellink (DNB) en Bos hebben altijd gezegd dat ING een gezond bedrijf is die met de 10 miljard euro van de overheid een wat dikkere jas heeft gekregen om de kredietcrisis door te komen.

10 miljard euro

Afgelopen weekend werd bekend dat ING een kapitaalinjectie van 10 miljard euro kreeg van de Nederlandse staat, waarmee de bank gebruik maakte van het onlangs opgerichte steunfonds voor de financiele sector van 20 miljard euro van De Nederlandsche Bank. Tevens schrapt ING het eindejaarsdividend.

Vrijdag

Vorige week vrijdag kelderde het aandeel ING al door geruchten over een kapitaalinjectie van de overheid. ING maakte later die dag bekend dat het verwacht het derde kwartaal een verlies te zullen boeken van 500 miljoen euro.

Lees ook ons artikel van afgelopen zondag:

ING krijgt kapitaalinjectie van 10 miljard van de Staat

Voor Kerst

RTL Z beurscommentator Willem Middelkoop voorspelt in de 'De Wereld Draait Door' dat ING nog dit jaar genationaliseerd wordt: "voor de kerst". En dat de Rabobank volgt in 2009. Zie hier de uitzending van DWDD van vrijdag 24 oktober (Willem begint na 5 minuten)

RTLZ.nl
`