Economie

Zeeuwse bedrijven betalen het snelst

30 oktober 2015 07:15 Aangepast: 30 oktober 2015 07:16

De Zeeuwen staan te boek als zuinige mensen, maar met de betalingsmoraal zit het wel snor. Bedrijven uit die provincie betalen hun rekeningen na gemiddeld 38,4 dagen, het snelst van heel Nederland.

En het gaat over de gehele linie goed met het betalingsgedrag in ons land. Gemiddeld wordt een factuur na 42,3 dagen voldaan. Daarmee is het oude record van september al weer uit de boeken.

Dat blijkt uit cijfers die kredietmanagementbureau Graydon vandaag bekend heeft gemaakt. Volgens Frans van den Heuvel van Graydon is het nieuwe record een gevolg van het groeiende vertrouwen bij ondernemers. "Dat heeft ervoor gezorgd dat ondernemers konden beschikken over meer liquiditeit en dus sneller in staat waren hun financiële verplichtingen te voldoen."

Overheid nog langzamer
Maar er is ook minder goed nieuws. Net als de voorgaande maanden is de overheid weer langzamer gaan betalen. Jaar-op-jaar is de (semi-)overheid de enige sector die het rustiger aan is gaan doen. Met een gemiddelde van 48,5 dagen doen ze er bijna een dag langer over dan vorig jaar.

De transport- en chemiebranche zijn na de overheid de slechtste betalers. Een ondernemer in die sector moet gemiddeld 44 dagen wachten op zijn geld. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore