Economie

Steeds meer mensen kijken tv 'on demand'

03 april 2009 13:27 Aangepast: 03 april 2009 23:45

Het gedrag van televisiekijkers verandert: steeds meer mensen kijken 'on demand'.

Later kijken

Driekwart van de Nederlanders ziet programma's wel eens later dan dat ze worden uitgezonden. Dit gebeurt via bijvoorbeeld de site RTLGemist.nl of nadat de programma's zijn opgenomen of opgeslagen (35%). Dat blijk uit een onderzoek van Vodafone waarvan de resultaten vrijdag bekend zijn gemaakt.

Ander leefritme

Ouderwets of 'lineair' tv-kijken past niet meer in het leefritme van de Nederlanders. De reden dat mensen niet meer live kijken is veelal omdat het publiek op dat moment geen gelegenheid heeft te kijken (77%) of liever zelf bepaalt wanneer ze een programma ziet (34%).

Series

Series worden het meest opgenomen, gevolgd door films en actualiteitenprogramma's. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ruim een kwart van de mannen (28%) neemt ook sportprogramma's op.

RTL Z

Alle uitzendingen van RTL Z plus interessante stukken uit de uitzending van RTL Z zijn ook te bekijken via de videopagina van rtlz.nl. Hier kunt u via tabjes kiezen voor de laatste video's, beursupdates, laatste uitzendingen, livestream en interviews.

Wanneer u op zoek bent naar een speciale video kunt u deze ook opzoeken via onze zoekmachine:

RTLZ.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore