Wereldreis

Nog maar 15 landen en dan is Cassie de Pecol in 196 landen geweest

29 oktober 2016 16:06 Aangepast: 30 oktober 2016 11:12
Beeld © Instagram

Cassie de Pecol had zichzelf 39 maanden gegeven om 196 landen te bezoeken. Het plekje in het Guinness Book of World Records komt in zicht: na 15 maanden heeft ze er al 181 aangedaan.

De 27-jarige Amerikaanse Cassie De Pecol wil een nieuw record halen door 196 landen zo snel mogelijk helemaal alleen bezoeken. Nog nooit deed een vrouw zo snel zo veel landen aan.

De wereldreis van Cassie bestaat niet alleen uit bliksembezoeken. Gemiddeld blijft ze tussen de twee en vijf dagen in een land. Ze filmt haar reis en je kunt haar volgen via twitter, via Instagram en op haar eigen site.

 

Op haar reis komt Cassie niet alleen in de grote steden, ze komt ook op de meest afgelegen en unieke plekken.

Het gaat Cassie niet alleen om het record. Ze wil ook dat mensen over de hele wereld vreedzaam met elkaar samenleven. In elk land praat ze met bedrijfsleiders en studenten over de problemen en vrede op aarde. Via de documentaire die ze maakt wil ze ook duurzaam reizen promoten.

Tot nu toe gaf Cassie al 180.000 euro uit. Zo’n onderneming gaat ook niet zonder slag of stoot. De tour heeft haar tot nu toe al meer dan 180.000 euro gekost. Het reizen valt niet altijd mee, kun je in haar tweets lezen. Ze trekt wel met andere mensen op, maar kan met niemand de indrukken van alle plekken die ze heeft bezocht delen.

 

New vlog coming up soon of my experience at #SonevaFushi in the Maldives! --♻️

Een foto die is geplaatst door ᶜᴬˢˢᴬᴺᴰᴿᴬ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ (@expedition_196) op

 

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van