Economie

Voormalige Zweedse minister bevestigt bod op Saab

08 januari 2010 15:41 Aangepast: 08 januari 2010 16:41

STOCKHOLM (Dow Jones)--De voormalige Zweedse vice-premier Jan Nygren heeft vrijdag bevestigd dat hij onderdeel uitmaakt van een groep die een bod heeft uitgebracht op General Motors-onderdeel Saab Automobile AB.

"Het enige dat ik momenteel kan zeggen is dat ik kan bevestigen dat ik onderdeel van een groep ben die zijn interesse heeft geuit Saab te kopen, om te voorkomen dat het bedrijf ter ziele gaat", aldus Nygren, ook voormalig Chief Executive van het Zweedse defensiebedrijf Saab AB.

De groep heeft een "basisvoorstel" ingediend bij GM, zo stelde Nygren, maar op de vraag of ook een bod is ingediend, zei hij dat het voorstel ook als "bod" zou kunnen worden gezien.

De voormalige vice-premier van Zweden stelde dat het bod is ingediend voor de deadline van donderdag, maar dat ze nog geen reactie van GM hebben ontvangen. "We weten niet hoe de gang van zaken bij GM is", aldus Nygren.

Nygren wilde niet reageren op een rapport van het Zweedse dagblad Dagens Industri, dat schreef dat voormalig MAN SE chief executive Hakan Samuelsson ook deel uitmaakt van de groep, zodat Saab zou worden overgenomen via een management buy-out.

Naast deze groep wil ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone Saab kopen, samen met het Luxemburgse private equity-bedrijf Genii Capital.

Spyker Cars NV liet vannacht ook weten dat het een herzien bod heeft uitgebracht om Saab te kopen.

GM heeft gezegd dat het biedingen zal bekijken.

Door Karl Burze, vertaald en bewerkt door Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com

`