Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Straks vlieg je eerste klas in een cabine die bijna je eigen huiskamer is

28 oktober 2016 11:22 Aangepast: 29 juli 2017 23:30
Beeld © Hareide Design Norway

Als je het geld er voor over hebt kun je nu al heel luxe vliegen. Bij sommige maatschappijen heb je al een eigen douche en sauna in je privécabine. Maar een Noors bedrijf komt nu met een concept dat je persoonlijke voorkeuren onthoudt, zodat temperatuur, verlichting en favoriete muziek hetzelfde zijn als thuis of in je auto.

Voorlopig gaat het helaas nog slechts om een ontwerp. Maar het Noorse SkyStue (Stue betekent woonkamer in het Noors) van Hareide Design geeft ons wel een inkijkje in wat er straks mogelijk is.

Thumbnail

Sowieso heb je veel luxe tot je beschikking in hun concept, zoals verlichte vensters die zich aanpassen aan je eigen ritme, waardoor je hopelijk minder last hebt van een jetlag. Ook hoef je niet onderuitgezakt in een stoel te slapen, maar kan je stoel worden omgebouwd tot een gemakkelijk bed.

Onthoudt je voorkeuren

Maar wat nog interessanter is, is dat je voorkeuren worden onthouden.

Thumbnail

Sterker nog, SkyStue houdt ook je persoonlijke voorkeuren voor je auto, je kantoor, voor thuis en als je op een hotelkamer zit. Dus als je thuis je dag begint met de muziek van Justin Bieber, dan kan dat ook als je op reis bent en in en een hotel in Rome zit of onderweg met naar een zakelijke bespreking en ontwaakt in je privécabine in het vliegtuig.

Smartphone app

Wat je nodig hebt is een smartphone-app. Als je al onderweg bent naar je vliegtuig of hotelkamer, worden je persoonlijke voorkeuren al doorgegeven, zodat je in je eigen omgeving binnenkomt.

Thumbnail

Het goede leven komt zo steeds dichterbij. Je kunt door de lage olieprijs ook steeds goedkoper business class vliegen. Zo legde je voor een retourtje van New York naar Londen vorig jaar nog zo'n 3160 dollar neer en dit jaar is dat 'nog maar' circa 2000 dollar.

De stoelen in business class zijn ook steeds prettiger.

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van