Economie

'Andre Rieu verpandde naam aan Rabo na recordverlies'

11 februari 2010 14:28 Aangepast: 11 februari 2010 21:26

Andre Rieu mag dan een van de best verkopende artiesten ter wereld zijn, over 2008 leed hij wel een verlies van 14 miljoen euro. Rieu zag zich gedwongen zijn naam in onderpand te geven aan de Rabobank. Klik verder voor het jaarverslag

Jaarverslag van André Rieu Productions Holding

Negatief eigen vermogen

Dat blijkt volgens Wij Limburg uit het jaarverslag. Rieu had eind 2008 een negatief vermogen van 5 miljoen. Rieu zou van Rabobank een krediet van 15 miljoen euro hebben gekregen. Daarvoor kreeg Rabobank ook zekerheden in de vorm van verpanding van onroerend goederen, muziekinstrumenten en royalty’s die bij de bedrijven van Rieu horen.

Banken

In de jaarrekening van Rieu over 2008, met de handtekening van Rieu, staat: ‘De continuïteit van de onderneming hangt in hoge mate af van de bereidheid van banken de vorenvermelde financiering te continueren, hetgeen voorshands het geval is. Tevens bestaat de verwachting dat de cashflow over het boekjaar 2009 zich positief zal ontwikkelen’.

Kosten

De bedrijfsopbrengsten stegen in 2008 met 58% tot 46,2 miljoen. De kosten stegen echter nog meer: een ruimschootse verdubbeling tot 59,3 miljoen. Daardoor sloeg het resultaat om van plus 1,1 miljoen naar 13,1 miljoen in de min. Onderaan de streep kelderde het resultaat van 867.000 positief naar bijna 11 miljoen negatief.

Jaarverslag van André Rieu Productions Holding

Website van Andre Rieu

Andre Rieu (Wikipedia)

RTLZ.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore