Economie

ADO Den Haag ontslaat toch trainer Raymond Atteveld

30 maart 2010 18:59 Aangepast: 30 maart 2010 21:41

ADO Den Haag maakt het seizoen af zonder trainer Raymond Atteveld (43). Dat heeft de eredivisieclub dinsdagavond laten weten.

Handhaving

In een verklaring geeft ADO Den Haag aan dat de club de omstandigheden zo optimaal mogelijk wil maken om handhaving in de eredivisie af te dwingen. De Hagenaars staan momenteel zestiende. Die klassering betekent aan het einde van het seizoen meedoen aan de nacompetitie. Het seizoen wordt afgemaakt onder leiding van Maurice Steijn, de trainer van het beloftenelftal.

Onhoudbaar

Maandag hadden de directie, raad van commissarissen, spelers en technische staf nog crisisberaad over de positie van Atteveld. Toen besloot de club de trainer het seizoen af te laten maken. Volgens de clubleiding stonden de spelers achter die beslissing. Verschillende spelers gaven echter na het besluit signalen af dat ze er niet echt achter stonden, constateerde ADO Den Haag dinsdag. ,,De situatie voor de hoofdtrainer kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld'', aldus het persbericht van de club.

Inzet

Het seizoen zal worden afgemaakt onder leiding van de huidig trainer van het beloftenelftal, Maurice Steijn. ADO Den Haag verwacht dat de spelers onder zijn leiding zich optimaal in zullen zetten voor de laatste cruciale wedstrijden.

Vergoedingen

Het noodlijdende ADO Den Haag zou Atteveld een ontslagvergoeding van 200.000 euro moeten betalen. Dit bedrag komt bovenop de 150.000 euro die de eerder dit jaar ontslagen technisch directeur André Wetzel al heeft meegekregen.

ADO Den Haag ontsloeg technisch directeur André Wetzel onterecht: schadevergoeding 150.000 euro

RTLZ.nl
`