Economie

Aegon stuurde cfo met pensioen, maar hij ging niet

29 maart 2010 16:43 Aangepast: 29 maart 2010 21:23

Financieel directeur Jos Streppel van Aegon ging vorig jaar met pensioen. En Streppel kreeg niets mee, aldus Aegon. Maar van pensionering blijkt helemaal geen sprake. Aegon betaalt Streppel nog door tot ver in 2011. Tot aan ... zijn echte pensioen en dat kost 2,6 miljoen euro. Aegon maximeert bonussen op 100 procent van basissalaris

Verrassend

Vriend en vijand werden er door verrast, in 2009. Jos Streppel, de financieel directeur van Aegon, hield het in april voor gezien. "In overeenstemming met het pensioenbeleid bij de verzekeraar", luidde het. De media pikten het massaal op: Streppel ging met pensioen.

Pensionering

Ook Streppel zelf sprak van vervroegde pensionering, in een telefonisch interview met RTL Z. Streppel erkende dat zijn pensionering op een ongelukkig moment kwam, met een crisis en grote onrust op de financiële markten. Maar ja. Hij had het vroeg aangekondigd en er was een goede opvolger gevonden, dus zijn vertrek uitstellen, daar was wel over nagedacht, maar er was anders besloten.

Vrijgesteld tot 62-ste verjaardag

Maar van pensionering blijkt helemaal geen sprake, zo blijkt uit onderzoek van RTL Z. In een voetnoot van het jaarverslag over 2008 meldt Aegon dat Streppel tot 1 oktober van 2011 gewoon in dienst is van het bedrijf. Streppel is vrijgesteld van werkzaamheden. En hij houdt gewoon zijn basissalaris, van dik 750.000 per jaar tot op de dag dat hij 62 jaar wordt.

Uit het jaarverslag 2009 (pagina 149) blijkt dat de pensionering van Streppel Aegon in totaal 2,6 miljoen euro kost.

Code Tabaksblatt

En daarmee betaalt Aegon Streppel dik twee jaar door na zijn pensionering. Opmerkelijk, voor iemand die voorzitter is van de commissie die toezicht houdt op de mate waarin bedrijven de code voor behoorlijk ondernemingsbestuur volgen. Maar volgens Aegon is er allemaal niet zo veel aan de hand.

Oude afspraken

Aegon verwijst naar de arbeidsovereenkomst van Streppel uit 2004. De afspraken die hierin gemaakt zijn, zorgen ervoor dat Streppel nog gebruik kan maken van een oude regeling. RTL heeft de arbeidsovereenkomst in handen.

U vindt hem hier.

Aegon maximeert bonussen op 100 procent van basissalaris

Voor de fijnproevers:

De volledige arbeidsovereenkomst van huidig CFO Jan Nooitgedagt, de opvolger van Streppel

En de loonstroken van het topmanagement van Aegon over 2009 (pagina 144)

Dossier Aegon

RTLZ.nl

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`