Economie

Koop dit kasteel en je krijgt er een dorp bij

29 maart 2016 11:50 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Douglas Ellisman Real Estate

Kasteelheer worden klinkt al fantastisch, maar als je er ook nog feodaal heerser bij wordt is dat natuurlijk helemaal schitterend. Voor maar 8,3 miljoen dollar.

In Sismano, in Umbrië, het hart van Italië, ligt een middeleeuws kasteel. Hoe oud het precies is, is niet helemaal duidelijk, maar in 1322 werd het al beschreven als 'kasteel van de 21 vuren'. Het werd gezien als een van de belangrijkste kastelen om de stad Todi te beschermen.

Eeuwenlang was het kasteel eigendom van de prinsen van Corsini, in 1730 werd één van hen nog paus. Maar nu staat het te koop

Klokkentoren en zeven villa's
Je koopt niet alleen het kasteel zelf, maar ook een deel van het middeleeuwse dorp dat er tegenaan ligt, plus wat boerderijen, 850 hectare landbouwgrond en zeven villa's. Ook is er nog bouwgrond om 6 villa's op te bouwen.

Tot de onderdelen van het dorp dat bij de koop is ingesloten vallen een klokkentoren, twee kleinere woningen, twee garages, een pakhuis en een restaurant.

Anderhalf uur van Rome
Sismani ligt op slechts een uurtje rijden van Perugia en in anderhalf uur zit je midden in Rome, als er geen files staan. Het is dus makkelijk te bereiken met het (of je eigen) vliegtuig. Met de auto is het ook goed te doen, het ligt op relatief korte afstand van de snelweg vanuit het noorden naar Rome.

Het historische centrum heeft 17 inwoners, het dorp als geheel 308. Tot voor kort woonde een lid van de familie Corsini in het kasteel. Een deel van het kasteel richtte hij in als bed & breakfast.

De Corsini's: bankiers, paus, Trevi fontein
De geschiedenis van de familie Corsini gaat terug tot de twaalfde eeuw. Ze begonnen als handelaren en bankiers, maar ze wisten zich ook te mengen in de politiek. Sommigen werden bisschop en eentje zelfs paus. Later organiseerden ze een soort postdienst. Als je via hen een brief stuurde van Londen naar Florence, was hij er in drie dagen. Dat lukt de post nu niet meer.

Andere leden van de familie Corsini waren beschermheer van de Trevi fontein in Rome, onderkoning van Sicilië en senator in Italië.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van