Economie

Fairstar werkt aan weerlegging bod Dockwise

21 mei 2012 08:44 Aangepast: 21 mei 2012 08:44

Zeetransporteur Fairstar Heavy Transport, dat zich momenteel met hand en tand verzet tegen een overname door concurrent Dockwise, start een officiele 'weerlegging', ofwel tegenoffensief, tegen het overnamebod, meldt het concern maandag.

Het concern is van mening dat het overnamebod van NOK9,30 niet de juiste waarde van het bedrijf vertegenwoordigt.

Het is volgens Fairstar duidelijk dat Dockwise de markt een te lage waarde van het bedrijf voorspiegelt, met als doel het concern tegen een zo'n goedkoop mogelijke prijs in handen te krijgen.

"Wij zijn van mening dat de vijandige en smerige tactieken niet in het belang zijn van de Fairstar-aandeelhouders", meldt het concern in het persbericht. Fairstar beticht Dockwise er tevens van achter gesloten deuren zijn bestuurders geintimideerd te hebben en clienten misleid te hebben.

Desondanks nodigt het concern Dockwise uit tot constructieve gesprekken om de impasse te doorbreken.

Fairstar meldt tevens een kredietfaciliteit afgesloten te hebben ter waarde van $247 miljoen met een syndicaat van banken, waaronder ING Bank, waarmee het aan zijn kortlopende verplichtingen kan voldoen.

Eind april werd bekend dat Dockwise Fairstar wil overnemen voor NOK9,30 per aandeel. Fairstar liet direct weten het overnamebod niet te accepteren.

Op 15 mei lanceerde het concern het verplichte bod op zijn sectorgenoot. Het bod loopt van 15 mei tot 12 juni en kan worden verlengd met twee weken.

Dockwise heeft reeds een belang in Fairstar van 54%.

Dockwise wil na de settlement-datum, waarbij de financiele afwikkeling van de overname van Fairstar wordt afgewikkeld, met een aandelenuitgifte $50-100 miljoen ophalen ter verbetering van de balans van de nieuwe combinatie.

Dow Jones

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore