Economie

Sabon maakt doorstart zonder Bob Ultee

12 juli 2012 12:19 Aangepast: 12 juli 2012 12:19

De curator van de failliete zeepwinkelketen Sabon Nederland bv heeft overeenstemming bereikt met alle betrokken partijen - een consortium van investeerders, de huisbank ABN Amro en met licentiegever Sabon Israël - over een doorstart van een groot gedeelte van de activiteiten.

Dat heeft de curator, Evert-Jan Heijnen, woensdag bekendgemaakt in een geschreven verklaring.

Oprichter Bob Ultee zal geen rol hebben in de doorstart, geeft de curator aan. Alleen de rechtbank moet de doorstart nog goedkeuren. Heijnen verwacht dat de doorstart in de laatste week van juli kan worden afgerond.

Ultee was niet direct bereikbaar voor commentaar.

"Met het bereiken van overeenstemming over de doorstart is in ieder geval een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid gered", stelt Heijnen.

De Sabon-zeepwinkels gaan donderdag 12 juli weer open. In de komende weken zal duidelijk worden welke winkels alsnog moeten worden gesloten.

Direct na het uitspreken van het faillissement op maandag 9 juli zijn er onafgebroken gesprekken gevoerd met een consortium van investeerders over een mogelijke gedeeltelijke doorstart voor Sabon, meldt de curator. De namen van de investeerders worden nog niet bekendgemaakt, maar het consortium heeft een ruime ervaring in de retailbranche, aldus de curator.

Nadat de onderhandelingen in de nacht van maandag op dinsdag leken vast te lopen, kreeg de curator woensdagmiddag akkoord van de Israelische licentiegever Sabon International.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2012 06:07 ET (10:07 GMT)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`