Economie

Oververmoeide Akzo-ceo weer aan het werk

14 december 2012 14:26 Aangepast: 17 december 2012 07:23

Topman Ton Büchner van AkzoNobel gaf zijn eerste tv-interview aan RTL Z na 3 maanden afwezigheid wegens oververmoeidheid.

Verslaggever Hella Hueck sprak met hem.

Büchner begon in april bij AkzoNobel, op 18 september kwam het bericht dat hij oververmoeid was geraakt. Hij gaf aan dat zijn drukke reisschema een reden kan zijn geweest voor zijn vermoeidheid.

"Ik wilde de onderneming graag heel snel leren kennen en daarom ben ik naar al onze activiteiten in al onze landen gereisd. Dat is achter de rug. Nu let ik er beter op dat ik mijn reizen wat meer faseer."

'Hartstikke fit'

Büchner is al een week aan het werk, maar presenteerde zich vandaag pas aan de buitenwereld. En meteen is het weer erg druk. Maar daar kan hij mee omgaan, zegt hij. "Ik ken de signalen, ik ben hartstikke fit, vol met energie. Ik ben heel druk bezig met het normale bedrijf, de beslissingen die genomen moeten worden."

Klik links voor het hele gesprek: Bücher benadrukt overigens wel 20 x dat wij weer fit is.

Wat er precies is gebeurd, dat hij zo oververmoeid is geraakt, wordt niet duidelijk. "Ik heb het niet zien aankomen. Op het moment dat het gebeurt, vraag je je af: wat is dit? Je begint te analyseren. Dat zelfvertrouwen komt meteen weer terug, als je ziet hoe snel je weer bij bent."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore