Economie

Dockwise beveelt bod Boskalis aan

13 februari 2013 07:41 Aangepast: 13 februari 2013 07:52

Het bestuur van maritiem dienstverlener Dockwise beveelt het bod van 18,50 euro per aandeel van Boskalis unaniem aan bij zijn aandeelhouders. Boskalis verwelkomt de positie vanDockwise. Dat maakten de bedrijven woensdag bekend in een gezamenlijke verklaring.

Dockwise-topman André Goedée liet weten uit te kijken naar een samengaan met Boskalis en een snelle integratie te verwachten. ,,Ik ben ervan overtuigd dat onze gecombineerde expertise, die uniek aanwezig is bij Dockwise en Boskalis, succesvol zal zijn bij het aanbieden van een brede geïntegreerde range aan premiumdiensten aan onze huidige en toekomstige klanten.'' Goedée zal na de overname in het bestuur van Boskalis plaatsnemen.

Topman Peter Berdowski van Boskalis zei de unanieme steun van het bestuur van Dockwise te verwelkomen en dat door de combinatie een winnend team wordt gevormd. ,,Samen zullen we een leidende wereldwijde aanbieder van maritieme diensten vormen, goed gepositioneerd voor de offshore-energiemarkt.''

Vorige week lanceerde Boskalis officieel zijn verplichte bod op Dockwise. De aanmeldingstermijn loopt tot en met 13 maart. Na afloop van de overname zullen de beursnoteringen van Dockwise in Amsterdam en Oslo zo snel mogelijk worden beëindigd.

Dockwise maakte verder bekend dat in het vierde kwartaal van 2012 de omzet is gestegen tot 187 miljoen dollar, van 136 miljoen dollar een kwartaal eerder. De aangepaste ebitda bedroeg 64 miljoen dollar en de aangepaste nettowinst kwam uit op 27 miljoen dollar. De orderportefeuille bedroeg aan het einde van vorig jaar 674 miljoen dollar, tegen 766 miljoen dollar aan het einde van van het derde kwartaal.

Over heel 2012 bedroeg de omzet 539 miljoen dollar, met een ebitda van 181 miljoen dollar en een nettowinst van 40 miljoen dollar. De capaciteitsbenutting kwam uit op 74 procent, tegen 68 procent een jaar eerder.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore