Economie

Deze man wil FNV van zijn stoffige imago afhelpen

17 september 2017 14:30 Aangepast: 18 september 2017 12:28

Ga er maar aan staan: steeds minder vaste contracten, nieuwe bedrijven als Deliveroo die alleen nog zzp'ers willen en je salaris dat blijft steken. Genoeg te doen voor de jongerenafdeling van de FNV, maar de jongeren zelf... die worden nog altijd niet met hordes lid. FNV Jong bestuurslid Harm Bult wil daar verandering in brengen.

"Jullie zijn de beste en slimste in de samenleving", hoorde Harm Bult tijdens zijn eerste dag op het Gymnasium Apeldoorn. Hij en zijn klasgenoten werden gelijk op een voetstuk gehesen. Zij waren de beste. De leraren zeiden het en dus dacht hij dat het zo was.

Inmiddels denkt Bult er anders over. Maar het adagium 'hoogopgeleiden zijn beter' ziet hij nog altijd terug in zijn dagelijks leven. "Hoogopgeleid zijn is de norm, dan ben je volgens de samenleving goed bezig. En alles daaronder is minder, dat impliceer je dan."

Talentcultuur

Een voorbeeld daarvan is de talentcultuur in het hoger onderwijs. Denk aan het doen van een commissie of bestuur en de bijkomende overheidssteun in de vorm van bestuursbeurzen. Zoiets heb je niet in het mbo, signaleert Bult. Als kersvers aangetreden bestuurder van FNV Jong hoopt hij daar wat aan te doen.

Jongeren, laag- of hoogopgeleid, hebben deze dagen nog meer om voor te vechten. De flexibiliserende arbeidsmarkt heeft vooral effect op de jeugd. Bedrijven als Deliveroo en Uber proberen het onzekere zzp-bestaan salonfähig te maken. De steeds machtiger wordende Silicon Valley-elite heeft het niet zo op rechten voor werknemers, bleek onlangs uit onderzoek. En de Nederlandse lonen gaan maar heel mondjesmaat omhoog.

Jongeren en de vakbond

Alle reden om lid te worden van de vakbond, zou je zeggen. Maar aan de jeugd lijkt het ouderwets ogende instituut niet besteed. Volgens het CBS zijn 69.000 jongeren tot 25 jaar in Nederland lid van een vakbond. Dat waren er in 2006 nog 91.000. FNV Jong heeft 9000 leden onder de 23 jaar, minder dan 1 procent van het totale ledenbestand van de FNV. 

Aan Bult en zijn collega’s de grote uitdaging om jongeren weer te betrekken bij zijn club. En natuurlijk om ze te vertegenwoordigen in de polder, Den Haag, in de media én binnen de eigen vakbond, waar toch vooral ouderen lid zijn.

Pensioenopstand

Zo was er afgelopen maand een heuse 'pensioenopstand' binnen de FNV. Senioren van de vakbond stuurden een brief waarin ze lieten weten niks te zien in het plan voor individuele pensioenpotjes, dat steeds meer steun lijkt te krijgen.

De senioren vormen de grootste afdeling binnen de vakbond; en hebben daardoor veel macht. Bult bedacht, samen met zijn collega's van FNV Jong, een ludieke actie om de opstandige ouderen wat te kalmeren: ze deelden stressballen uit 'tegen pensioenstress'. "En om ze eraan te herinneren: vergeet de jongeren niet."

Maar of die boodschap nou aankomt bij de oudere leden? En wat hebben jongeren nou aan een stressballenactie, niks toch? Bult geeft toe: pensioen, dat is zo’n onderwerp waar ze best mee worstelen. "Veel jongeren denken: boeien. Ze vinden het een ver van je bedshow." Wel organiseert FNV Jong een PensioenLab om zo jongeren uit te leggen hoe het ook alweer zit, met ons pensioenstelsel.

Ouderwets imago

Het pensioenvraagstuk staat niet op zichzelf. Veel onderwerpen die de vakbond aankaart worden als 'saai' ervaren, zegt Bult.

Of zijn het misschien de stressbal-achtige acties, waardoor de vakbond haar ouderwetse imago moeilijk van zich af weet te schudden? Er zijn ook andere – misschien iets meer eigentijdse -  acties, die meer effect hebben, vertelt Bult. Onder de vlag 'Young and United' lobbyen de jongeren bijvoorbeeld voor hogere lonen. 

Uitgekleed

Zo was daar de actie van de 19-jarige Soufian, die tijdens een aandeelhoudersvergadering van Ahold opstond, zijn kleren uitdeed en de ceo toesprak. "Meneer Boer, wij voelen ons uitgekleed. We doen heel werk, maar krijgen er maar de helft voor betaald. Dit prachtige pak kan ik voor 5 euro 96 per uur maar voor de helft betalen."

Tekst loopt door onder de video.

Minimumjeugdloon

Het grootste succes van Young and United is misschien wel de verlaging van de leeftijdsgrens van het minimumjeugdloon (45 procent lager dan volwassen minimumloon) van 23 naar 21 jaar. Het loon van 18 t/m 20-jarigen is ook verhoogd. 

Recentelijk bemoeit de vakbond zich ook actief met nieuwe bedrijven zoals Deliveroo, waar de veelal jonge werknemers zich verzetten tegen het plan om alleen nog met zzp’ers te gaan werken.

Generatiestrijd

Al met al heeft de jongerenafdeling een flinke, haast onrealistische to do lijst. Zeker gezien het feit dat zo’n bestuursfunctie binnen de vakbond officieel maar één dag in de week in beslag neemt. Maar Bult is optimistisch.

Een plan voor een MBO Kennisfabriek is slechts zijn eerste stap naar een betere positie van mbo’ers, benadrukt hij. Bult verwacht dit jaar het tienduizendste lid te verwelkomen. En die interne (generatie)strijd binnen de FNV? Die hoort bij een organisatie in transitie, vindt de vakbondsbestuurder.

"Het is een heel oud instituut. Dan neem je bagage van vroeger mee. Die proberen we achter ons te laten en dat lukt al aardig, maar niet altijd."

"Wij jongeren zijn de toekomst van de FNV. Daar is bijna iedereen zich wel bewust van. En, zoals bij elke vereniging, zijn er meer paar mensen met een egoïstischer mentaliteit." Maar ook zij komen op voor hun belangen, vindt Bult.

"Het is niet per se onterecht wat zij zeggen. Je moet in gesprek blijven. En soms zijn wij dan een irritante mug die aan het zoemen is, andere momenten worden we echt serieus genomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore