Economie

Veel meer Nederlanders naar Spanje en Italië in meivakantie

15 april 2017 10:02 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Spanje is ook in absolute aantallen het populairste vakantieland in de meivakantie. Beeld © RTL Z

Het is bijna meivakantie en heel wat Nederlanders gaan dan lekker even weg. Vooral Spanje is in trek. Het aantal boekingen stijgt met maar liefst 70 procent in vergelijking met vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Vliegtickets.nl. Nederlanders boeken niet alleen meer naar Spanje, maar ook naar andere Europese landen zoals Italië (+31 procent), Groot-Brittannië (+23 procent) en Portugal (+21 procent). Spanje is ook in absolute aantallen de populairste bestemming.

Onlangs bleek dat Londen steeds populairder is onder Nederlanders. Na het referendum over brexit daalde de koers van het pond, zodat een tripje naar Groot-Brittannië goedkoper is geworden.

Griekenland

Nederlanders gaan ook graag naar Griekenland. Bij Vliegtickets.nl boekten we voor komende meivakantie 42 procent meer tickets in vergelijking met vorig jaar.

Daar staat tegenover dat er minder consumenten naar de VS vliegen: een daling van 2,5 procent.

Thumbnail

Als de zon niet naar ons komt, komen wij wel naar de zon. Beeld: RTL Z

Turkije geraakt

Vliegtickets.nl denkt dat de flinke groei van het aantal verkochte tickets naar Europese landen mogelijk te maken heeft met de onrust in Turkije en Egypte. Het aantal boekingen naar Istanbul daalde met bijna 40 procent.

Ook al wordt er gestrooid met aanbiedingen, steeds meer vakantiegangers laten Turkije links liggen. Belangrijkste reden: angst voor een aanslag.

Veiligheidsrisico's

Turkije was de laatste jaren een populair vakantieland voor Nederlanders, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat voor het hele land veiligheidsrisico's gelden. Voor het zuidoostelijke deel is het advies zelfs om er alleen naar toe te gaan als het echt noodzakelijk is. Toeristen in Turkije wordt geadviseerd alert te zijn en samenscholingen en drukke plaatsen, zoals winkelcentra en openbaar vervoer, te mijden.

Voor Egypte is het beeld nog wat voorzichtiger. Voor de hoofdstad Caïro, de Nijldelta, culturele bestemmingen als Luxor en badplaatsen aan de Rode Zee geldt dat er veiligheidsrisico's zijn. Voor de rest van het land is het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken er alleen heen te gaan als het noodzakelijk is.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van