Ga naar de inhoud
Economie

'Beleggen is spreiden' en 7 andere gouden tips

Welke fouten moet je voorkomen als belegger en hoe word je een slimme investeerder? Peter Paul de Vries, investeerder/belegger van Value8 en professor Jaap Koelewijn geven je samen 8 tips om geld te verdienen op de beurs.


De Vries en Koelewijn zijn vanavond te gast in het RTLZ-programma Money Talks, waarin veel meer over beleggen. We hebben deze week een special over superbeleggers als Warren Buffett. Wat leren we van Buffett?

 

Uit de uitspraken van Koelewijn en De Vries hebben we deze 8 beleggingstips gehaald.

1 Je moet spreiden, zelfs superbeleggers maken namelijk fouten.

2 Beleg altijd voor de lange termijn. Laat je niet wegjagen als het even tegenzit.

3 Zoek mooie ondernemingen, verdiep je echt in de bedrijven.

4 Koop in de uitverkoop. Van aandelen weet je nooit wanneer ze in de uitverkoop zijn, maar koop ze als iedereen ervan af wil. De prijs is dan laag. Net als bij een pak, koop je aandelen het beste in de uitverkoop.

5 Beleg contrair, koop aandelen waar iedereen een beetje omheen loopt. Durf bedrijven te kopen die bijna op apegapen liggen.

6 Zoek kleine bedrijven die waardevol zijn, daarmee kan je de grote beleggers verslaan.

7 Kijk naar de miljardenportefeuilles van Berkshire Hathaway (Warren Buffett) of bijvoorbeeld van het Nederlandse HAL Investments (Martijn van der Vorm) voor inspiratie voor je eigen beleggingen.

8 Voor de professional: wil je extra rendement maken en beleg je met geleend geld, zorg ervoor dat je altijd de rente kan betalen. Zorg altijd voor genoeg cash om je verplichtingen na te komen, je hoeft dan nooit gedwongen te verkopen.

Kijk hier de volledige uitzending van Money Talks: wordt net zo'n goede belegger als Warren Buffett: