Economie

DiCaprio: klimaatverandering urgentste bedreiging voor de mens

29 februari 2016 09:44 Aangepast: 01 augustus 2017 07:00

Ein-de-lijk: Leonardo DiCaprio heeft een Oscar gewonnen. En die paar minutes-of-extra-fame op het podium benutte hij gelijk om zich hard te maken voor de strijd tegen klimaatverandering.

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Na vier keer genomineerd te zijn geweest zonder beeldje mee naar huis te nemen, heeft Leonardo Dicaprio nu echt een Oscar gewonnen. Hij kreeg het beeldje voor zijn hoofdrol in dramafilm The Revenant.

Tijdens zijn speech bedankte DiCaprio vrienden, familie en collega's. Zijn laatste minuut op het podium wijdde hij aan klimaatverandering.

Speech
"Het maken van The Revenant ging over de relatie tussen mens en de natuurwereld. Een wereld die, dat voelden we allemaal, in 2015 het heetste jaar dat ooit gemeten is beleefde. Ons productieteam moest in het zuidelijkste puntje van deze planeet alleen maar om sneeuw te kunnen vinden."

"Klimaatverandering is echt, het gebeurt nu. Het is de meest urgente bedreiging waar ons hele soort voor staat."

"We moeten samenwerken en stoppen met twijfelen. We moeten de wereldleiders steunen die niet spreken namens de grote vervuilers en de grote bedrijven, maar die namens de hele mensheid spreken, namens de inheemse mensen, voor de miljarden niet-bevoorrechte mensen die hier het meest door beïnvloed zullen worden. Namens de kinderen van onze kinderen. En namens de mensen wiens stemmen verdronken zijn door de hebzuchtige politiek."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van