Economie

John de Mol doet tegenbod op TMG, biedt 6,50 euro per aandeel

13 juni 2017 20:30 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © ANP/KIPPA

Zoals verwacht heeft Talpa een formeel tegenbod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep (TMG). Het bedrijf van mediamagnaat John de Mol biedt 6,50 euro in cash per aandeel, net als zijn laatste bod van begin maart.

Dat is een halve euro meer dan wat de Vlaamse NRC-eigenaar Mediahuis en de huidig grootaandeelhouder van TMG, de familie van Puijenbroek, bereid zijn op tafel te leggen. Zij hebben samen zo'n 60 procent van de aandelen in hun bezit.

Vrijwel uitgesloten

Talpa laat weten zijn bod gestand te doen als minimaal de helft van de aandelen wordt aangemeld. Alleen als Mediahuis of de Van Puijenbroeks bereid zijn hun stukken te verkopen, kan die grens worden gehaald. Beide partijen hebben dat al meer dan eens nadrukkelijk uitgesloten. Het is dan ook vrijwel uitgesloten dat de overnamepoging van De Mol slaagt.

Zelf heeft De Mol een belang van iets meer dan 29 procent. Gisteren nog kocht de miljardair ruim 212.000 aandelen, goed voor bijna 1,4 miljoen euro. Hij probeerde eerder via de rechter af te dwingen dat TMG alsnog met hem in onderhandeling zou gaan maar hij kreeg van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam geen gelijk.

Genoegen met lagere prijs

De Mol schermt al maanden met zijn tegenbod, maar heeft nu pas een door beurswaakhond AFM goedgekeurd biedingsbericht gepubliceerd. Aandeelhouders van TMG kunnen vanaf woensdagochtend hun stukken aanbieden aan Talpa. De aanmeldingstermijn sluit op 9 augustus vlak na sluitingstijd van de beurs in Amsterdam.

Het bod dat Mediahuis en de familie van Puijenbroek met steun van de raad van commissarissen van TMG hebben uitgebracht, sluit al deze week. Na het sluiten van de beurs op donderdag zou duidelijk moeten worden hoeveel aandeelhouders genoegen hebben genomen met de lagere prijs die zij voor TMG overhebben. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van