Het drama SNS Reaal

Belangenclub hekelt 'politiek' verslag SNS

06 juni 2013 10:06 Aangepast: 06 september 2015 12:31

Het jaarverslag van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal is eerder een poging van de Staat om de onteigening van beleggers te rechtvaardigen dan het afleggen van verantwoording over het gevoerde beleid.

AMSTERDAM (AFN) - Het jaarverslag van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal is eerder een poging van de Staat om de onteigening van beleggers te rechtvaardigen dan het afleggen van verantwoording over het gevoerde beleid. Dat zegt de Stichting SOS-NS, belangenbehartiger van onteigende houders van achtergestelde obligaties SNS, donderdag in reactie op de gepubliceerde resultaten.

,,Beleggers blijken jarenlang op het verkeerde been te zijn gezet door het verslaggevingsbeleid van de vennootschap, die de problematiek rondom de vastgoedactiviteiten onder de pet hield en slechts mondjesmaat afboekingen heeft verricht'', zegt Frans Maas van de stichting.

Hij ziet in de nettowinst van 99 miljoen euro in het eerste kwartaal een bevestiging dat SNS een levensvatbare financiële instelling is met een incidenteel probleem, de vastgoedtak.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`