Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Draghi bezorgd over Trump's plannen om bankregels te versoepelen

06 februari 2017 18:20 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Getty

Een versoepeling van de bankregels "is wel het laatste wat we nu nodig hebben", zegt Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank in het Europees Parlement. Hij spreekt pittige taal over het plan van de Amerikaanse president Donald Trump.

Hij laat weten erg bezorgd te zijn over de plannen die Trump aankondigde. De president liet vrijdag weten de zogenaamde 'Dodd-Frank Act' te willen herzien. Deze regels zijn opgesteld na het uitbreken van de economische crisis. Tegenstanders zeggen dat ze te ingewikkeld zijn, vertelde RTL Z-beurscommentator Hans de Geus.

Volgens de ECB-president hebben de strikte regels voor banken die na de financiële crisis zijn ingevoerd juist gezorgd voor een sterker financieel systeem. Er moet daarom niet worden teruggegaan naar de omstandigheden die er waren voor de crisis, zegt Draghi. 

'Duitsland niet schuldig aan valutamanipulatie'

De ECB-voorzitter sprak verder de beschuldigingen van Trump tegen dat Duitsland oneerlijke handelsvoorwaarden creëert. "Duitsland buit andere EU-landen én de VS uit met een 'impliciete' D-mark", zei Trump. Daardoor zou Duitsland goedkoop kunnen exporteren naar de VS volgens Trump. 

Een enorme beschuldiging, zeker omdat hij daarvoor zijn verhaal niet verder onderbouwde met feiten. Klopt geen bal van, benadrukte Draghi. De goede handelscijfers van Duitsland zijn volgens hem simpelweg het gevolg van een verhoogde productie.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van