Huizenmarkt, eindelijk betere tijden?

Makelaarsland: Verkoop woningen stabiel op voortkabbelende woningmarkt

02 juli 2013 16:24 Aangepast: 06 september 2015 12:37

Het aantal woningverkopen in juni laat hetzelfde lage niveau als de afgelopen maanden zien. Het aantal transacties is weliswaar gering, maar een verdere daling van verkochte woningen blijft uit, aldus Makelaarsland, de grootste makelaar van Nederland.

Opvallend is dat het stuwmeer aan te koop staande huizen wat kleiner wordt. Er wordt momenteel meer verkocht dan dat er aan nieuw aanbod bijkomt. 

Positieve signalen woningmarkt
Er werden de afgelopen weken meerdere positieve signalen over de koopwoningmarkt afgegeven, aldus de landelijk werkende makelaarsketen. Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt toe, maar het zal nog een tijd duren voordat dit zorgt voor substantiële stijging in het aantal verkopen. Wel neemt het aantal redenen om nu over te gaan tot de koop van een woning toe.  

Zo stijgen de huren aanzienlijk vanaf 1 juli, loopt de hypotheekrente weer licht op en liggen er adviezen om huizenkopers verplicht meer eigen geld te laten inbrengen bij het kopen van een woning. Huizenkopers zullen deze ontwikkelingen voor willen zijn. Voorwaarde blijft natuurlijk dat zij wel een hypotheek kunnen krijgen. Vooralsnog lijkt dit het grootste struikelblok op de voortkabbelende woningmarkt.  

 

RTLZ
`