Economie

Koers bitcoin keldert na piek van ruim 5000 dollar

04 september 2017 12:05 Aangepast: 06 december 2017 10:41
Beeld © iStock

Wie in cryptomunten belegt, moet tegen een schokje kunnen. Afgelopen week spoot de koers van bitcoin omhoog. De munt was op vrijdag heel even ruim 5000 dollar waard. Sindsdien daalde de koers spectaculair met zo'n 15 procent.

De virtuele munt staat bekend om zijn grote uitslagen, maar het afgelopen jaar was de trend toch vooral omhoog. Aan het begin van dit jaar betaalde je nog 'maar' 997,69 dollar voor een bitcoin. Tot de piek van 1 september was de munt dus ruim 400 procent meer waard geworden.

12 tot 15 procent verlies

Maar wie op het hoogtepunt instapte, staat vandaag op een verlies van zo'n 12 tot 15 procent. De munt was vanochtend 4368,5 dollar waard.

Reden voor paniek lijkt er niet echt te zijn. De afgelopen week was de munt juist ongeveer evenzoveel duurder geworden, nadat beleggers optimistisch waren omdat de transactietijd korter zou worden. De gedachte is dat bitcoin daardoor nog populairder kan worden.

Het lijkt er dan ook op grote investeerders nu hun winst nemen, er is voorlopig geen aanleiding om aan te nemen dat bitcoin nu in een vrije val is beland.

Ook Ethereum krijgt ervan langs

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die een flinke stap terug moet doen. Ook Ethereum krijgt sinds de top op 1 september rake klappen. Vanochtend noteerde die munt 20 procent lager dan de top op vrijdagmiddag. Een ether is nu rond de 316 dollar waard. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van