Ga naar de inhoud
Economie

Zo zien de superjachten van de toekomst eruit

Beeld © Lobanov Design

Het wordt allemaal nog spectaculairder en ingenieuzer op het water als het aan deze ontwerpers van superjachten ligt. Dit zijn de meest luxueuze boten van de toekomst.

Groot, groter, grootst. Vraag het een eigenaar van een jacht en hij of zij zal liegen bij de bewering dat lengte geen rol speelt op het water. Maar als het aan de ontwerpers van de nieuwe generatie superjachten ligt, wordt ook het design belangrijk. Een overzicht van de superjachten van de toekomst, met dank aan The Telegraph voor de inspiratie.

1. Project Jazz
Dit naar eigen zeggen “meesterwerk” komt uit de koker van de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid in samenwerking met ingenieursteam van Blohm+Voss. Dit jacht is ruim 93 meter lang en heeft organische vormen, met koepels en gebogen elementen.

Thumbnail

    

2. Monaco 2050
De Russische zakenman en ontwerper Vasily Klyukin ziet dit type jacht als de nieuwe standaard voor de komende 35 jaar. Nu helikopterplatforms niet kunnen ontbreken op huidige luxejachten, is zijn idee een platform voor privéjets die verticaal kunnen opstijgen en landen.

Thumbnail

3. C R-Evolution
Waarom niet nog veel meer loskoppelen? Dat gebeurt in dit radicale ontwerp van Pastrovich Studio uit Monaco. Dat bestaat uit een moederschip met losse scheepsmodules, zoals een drijvende tuin, zwembad en zelfs een strandje.

Thumbnail

Thumbnail

4. Star
Ontwerper Igor Lobanov ziet meer in dit futuristische model. De Star is 132 meter lang, 60 meter hoog en beschikt onder meer over een glazen bodem en uitkijkplatform. Het onconventionele design moet andere scheepsbouwers inspireren dat het helemaal anders kan.

Thumbnail

5. Symmetry
Dan het symmetrische schip van de Nederlandse ontwerper Sander J. Sinot. Een reusachtig en hyperluxueus jacht van 180 meter lang, met meer dan genoeg ruimte voor zijn 34 gasten en 48 bemanningsleden. Een spa, sky lounge, bibliotheek; Symmetry is van werkelijk alle gemakken voorzien.

Thumbnail

 

Thumbnail

6. Glass
Dit ontwerp is geïnspireerd op zowel wolkenkrabbers als legoblokjes. Architect Lujac Desautel stapelt dek op dek en geeft zijn superjacht een kantoorachtige uitstraling. Zo zit er naast veel glaswerk ook een lift in.

Thumbnail

Thumbnail

7. Manhattan en Mondrian
Tot slot nog twee om in de sfeer van kantoren te blijven. Deze ontwerpen van Klyukin wilden we je niet onthouden. De namen zeggen het al: Manhattan is een kopie van de skyline van New York, Mondrian een mooie ode aan de Nederlandse abstracte kunstschilder Piet Mondriaan.

Thumbnail

Thumbnail