Economie

Ontevreden klant legt beslag op oa rekeningen Keijser Capital

13 augustus 2013 07:33 Aangepast: 06 september 2015 17:49

Een ontevreden klant heeft beslag laten leggen op bankrekeningen van effectenhuis Keijser Capital en de privewoning van Keijser-bestuursvoorzitter Peter Nederlof, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

De klant, Henk Born, claimt schade te lijden door onjuiste en 'te riskante' beleggingen van Keijser, aldus het FD, eraan toevoegend dat de rechtbank de belegger vooruitlopend op een eventuele schadevergoeding heeft toegestaan voor EUR152.100 conservatoir beslag te leggen bij Keijser en Nederlof.

Born gaf drie jaar geleden als 87-jarige zonder beleggingservaring een deel van zijn vermogen aan Keijser in beheer, schrijft de krant en koos daarbij een neutraal risicoprofiel.

Volgens de krant stellen de advocaten van Born, Jurjen Lemstra en Martijn van Dam, dat Keijser dit beleggingsprofiel op eigen initiatief wijzigde in 'zeer offensief', waarna Keijser met het geld van Born onder meer obligaties kocht van beursfonds Vivenda Media Groep nv (VIVE.AE).

"Borns advocaten noemen dat bedrijf 'een lege huls', waarvan Keijser-ceo Nederlof toen president- commissaris was en daarom 'een tegenstrijdig belang' zou hebben", schrijft de krant, eraan toevoegend dat Nederlof vrijwel geen vragen beantwoordt.

"Het enige wat ik kan bevestigen is dat slechts e e n klant een klacht heeft gedeponeerd", aldus Nederlof aan de krant. Keijser ziet volgens Nederlof een eventuele schadeprocedure "met vertrouwen tegemoet".

 

 

Dow Jones

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van