Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Economische voorspoed: we geven fors meer uit aan auto's

25 augustus 2017 06:07 Aangepast: 13 november 2017 16:05
Beeld © ANP

De auto- en motorbranche draait buitengewoon goed. Importeurs van nieuwe personenauto's zetten 10 procent meer omzet in de boeken, verkopers van personenwagens zagen de omzet met 7 procent groeien.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS vergeleek de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Gemiddeld 5 procent groei

Ook de motorverkopers en reparateurs ging het voor de wind. In die tak steeg de omzet met 8 procent.

De gehele sector zag een omzetstijging van 5 procent. Het gemiddelde werd wat gedrukt door de resultaten van autoservicebedrijven, de bedrijfsautobranche en handelaren in auto-onderdelen.

Minder omzet bedrijfswagens

De servicebedrijven deden het met een plus van 4 procent trouwens zeker niet slecht. Sterker nog, na twee jaar onafgebroken groei is de omzet van die bedrijfstak weer bijna terug op het niveau van voor de crisis.

Maar bij de bedrijfswagens en onderdelenverkopers ging het wel wat minder. Daar daalde de omzet met respectievelijk 1 en 4 procent, ten opzichte van een jaar eerder.

Geen zorgen

Volgens CBS hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen is de iets lagere omzet bij bedrijfsauto's niet iets om ons zorgen over te maken. Ook vorig kwartaal daalde de omzet in dat segment lichtjes, maar dat volgende op een aantal kwartalen van groei in de dubbele cijfers. In de jaren 2015 en 2016 werden er, na de crisis, namelijk juist bijzonder veel bedrijfsvoertuigen verkocht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van