Afwikkeling faillissement DSB

Curatoren DSB stellen Zalm niet aansprakelijk

25 oktober 2013 15:52 Aangepast: 06 september 2015 13:12

Gerrit Zalm wordt niet aansprakelijk gesteld door de curatoren van de failliete DSB Bank. Dat bevestigen bronnen aan RTL Z.

Eerder vanochtend maakte de curator bekend dat het toezichthouder DNB aansprakelijk stelt voor honderden miljoenen euro's. Toen werd ook de mogelijkheid nog open gehouden om ex-bestuurders van DSB aansprakelijk te stellen. Het is niet duidelijk waarom dat nu niet gebeurt. De curatoren willen ook niet ingaan op vragen van ons aan hen over deze situatie. Waarschijnlijk is het zo dat de curatoren vinden dat Zalm, ondanks dat hij op het cruciale moment financieel directeur was bij DSB, geen schuld heeft aan het faillissement.

DSB werd eigenlijk geleid werd door twee mannen: Dirk Scheringa en zijn adjudant Hans van Goor. Zalm zat er maar kort en de curator heeft waarschijnlijk een inschatting gemaakt hoe groot de kans van slagen is.

De advocaten van Scheringa en Van Goor willen tegen RTL Z niets zeggen. Mogelijk wordt er met hen gewerkt aan een schikking. Een commissaris van DSB, Nelissen, heeft al een schikking getroffen voor 500.000 euro.

De Nederlandsche Bank wil desgevraagd niet reageren. RTL Z heeft wel mailcontact gehad met Nout Wellink, destijds president van DNB. Hij schrijft: ''Ik zit in China, maar zou in Nederland ook niet reageren nu curatoren een proces tegen DNB aanspannen en elke opmerking een juridische lading gaat krijgen''.

 

RTL Z
`