Economie

Chaos rondom pensioenen Friesland Bank

10 december 2013 13:17 Aangepast: 06 september 2015 13:28

Grote onduidelijkheid rondom de pensioenen van de medewerkers van de Friesland Bank. Het bestuur weet niet hoeveel pensioenpremie er is afgedragen, maar houdt er rekening mee dat dit te weinig is.

Friesland Bank gaat deze week definitief op in de Rabobank. In een interne brief die in handen is van RTL Z  zegt het bestuur toe dat het pensioen van medewerkers die op 1 april 2012 in dienst waren, wordt opgenomen in het Rabobank pensioenfonds. ‘De daaraan verbonden kosten, die substantieel zijn, worden door de Rabobank gedragen.’ Wel onderzoekt het bestuur nog hoeveel pensioen er door Friesland Bank is afgedragen. De kans bestaat dat dit aanzienlijk minder is dan afgesproken.

Vandaag protesteren medewerkers van de Friesland Bank bij het hoofdkantoor in Leeuwarden. Vakcentrale CNV Dienstenbond staat de medewerkers van de Friesland Bank bij in deze kwestie. Er is volgens de medewerkers te lang onduidelijk is geweest. Zo had het bestuur van de Friesland Bank toegezegd dat er een onafhankelijke deskundige zou komen die de kwestie zou onderzoeken, maar kwam hier afgelopen weekend op terug.

De Friesland Bank werd vorig jaar noodgedwongen overgenomen door de Rabobank. Van de 750 werknemers zullen drie tot vierhonderd hun baan verliezen. Momenteel is het pensioen van bijna 4000 (oud)-medewerkers ondergebracht bij Delta Lloyd, maar deze wil het contract volgend jaar niet verlengen. Komende weken hoopt het bestuur van de Friesland Bank meer duidelijkheid te geven over de situatie.

RTL Z
`