Economie

Buffett doneert bijna 3 miljard euro aan goed doel Gates

11 juli 2017 07:28 Aangepast: 06 mei 2019 11:53
Bill Gates en Warren Buffett. Beeld © Getty Images

Het klinkt toch gek: de ene miljardair die miljarden overmaakt naar de andere. Maar het is dan ook voor een goed doel, dat superbelegger Warren Buffett doneert aan de liefdadigheidsstichting van de rijkste man ter wereld, Bill Gates.

Behalve aan de stichting van Bill en Melinda Gates maakte Buffett ook geld over naar vier stichtingen van familieleden. In totaal schonk hij 18,6 miljoen aandelen van zijn eigen investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, goed voor 2,8 miljard euro. 

Buffett, die in 2006 toezegde aanzienlijke sommen aan goede doelen over te maken, schonk sindsdien 27,54 miljard dollar aan alle vijf de stichtingen. Daarvan ging 21,9 miljard naar de Bill & Melinda Gates Foundation.

Rijken der aarde

De Amerikaan heeft nog steeds 17 procent van alle aandelen van Berkshire Hathaway in handen, ondanks het feit dat hij in de afgelopen jaren al 40 procent van zijn belang weggaf, schrijft Reuters

Bill Gates is met een geschat vermogen van bijna 90 miljard dollar 's werelds rijkste man. Sinds hij zich in 2000 terugtrok bij Microsoft houdt hij zich bezig met liefdadigheid. Buffett, inmiddels 86, is met een geschat vermogen van 76,3 miljard dollar niet veel armer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van