Economie

Einde voor Yellen bij Fed? 'Trump heeft opvolger al op het oog'

12 juli 2017 11:10 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Gary Cohn Beeld © Getty Images

President Trump is niet van plan om de aanstelling van Janet Yellen als voorzitter van de Federal Reserve begin volgend jaar te verlengen. Hij zou zijn zinnen hebben gezet op Gary Cohn, zijn economisch topadviseur, als opvolger.

Dat schrijft Politico op basis van anonieme bronnen bij het ministerie van Financiën, het Witte Huis en op Capitol Hill. Er zou brede steun zijn in de Senaat voor zijn benoeming tot nieuwe baas van de Amerikaanse centrale bank.

Als Cohn het ziet zitten, is de baan van hem, zegt een Republikein dichtbij het selectieproces. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Tegen CNBC zei hij eerder de baan niet te hoeven. "Nee, ik heb nu een geweldige baan. De president dienen is een droom die uitkomt."

Eerste vrouw

Cohn, een Democraat, was voordat hij voor Trump ging werken onder meer topbestuurder bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Hij zou de eerste Fed-voorzitter zijn in vier decennia die geen econoom is.

De termijn van Yellen, die de eerste vrouw was op de positie van 's werelds belangrijkste centrale bankier, loopt in februari af. De volgende voorzitter stapt in op een gevoelig moment, nu de bank weer voorzichtig de rente aan het verhogen is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van