Ga naar de inhoud
Economie

NN verdient zeker 57 miljoen op Unilever, in één dag

Niet bepaald een slechte beursdag voor NN-cfo Delfin Rueda. Beeld © ANP

Door het bod van Heinz Kraft stijgt de koers van Unilever vandaag met maar liefst 13 procent. Bij verzekeraar NN zal het feest zijn: het heeft bijna 12 procent van de aandelen van Unilever en profiteert dus mee.

De vrijdagmiddagborrel zal bij NN veel eerder zijn begonnen en duurt waarschijnlijk ook nog wel even. NN heeft volgens de meest recente melding van de AFM 10,9 miljoen certificaten van aandelen Unilever. Als de koers dan 5,23 euro per aandeel stijgt, dan tikt dat lekker aan.

Beleggers, zoals ook verzekeraar NN, moeten bij de AFM melden als ze meer dan een bepaald percentage van alle aandelen hebben. Er zijn verschillende niveaus waarbij je weer moet aangeven hoeveel je hebt. Eén van die niveaus is 10 procent, de volgende is 15 procent. Er zijn sinds 26 mei 2015 geen andere meldingen gedaan door NN, zodat het belang in ieder geval niet onder 10 procent zal zijn gezakt en ook niet boven de 15 procent ligt.

Kan nog veel meer zijn

NN heeft volgens de laatste melding in het AFM-register ook nog eens ruim 74.000 cumulatief preferente aandelen B. Het zou dus kunnen dat de winst van vandaag nog een stuk hoger is. 

Een woordvoerder van NN wil niet zeggen hoeveel aandelen het nu in Unilever heeft. Verwezen wordt naar de melding in het AFM-register. Of NN inderdaad vandaag een koerswinst van 57 miljoen heeft behaald op het pakket Unilever-aandelen wil de woordvoerder niet zeggen.