Economie

Belgische premier roept ING-topman op het matje

19 oktober 2016 17:06 Aangepast: 30 juli 2017 01:30
Ralph Hamers, de ceo van ING. Beeld © ANP

De Belgische premier is op zijn zachts gezegd niet blij met Ralph Hamers, de Nederlandse topman van ING Groep. Charles Michel roept de CEO op het matje over de 3500 banen die in België worden geschrapt.

Dat hebben de vakbonden woensdag te horen gekregen op de eerste bijeenkomst van de taskforce die is opgericht om het aantal gedwongen ontslagen te beperken. Michels woordvoerder bevestigt het voornemen.

De premier belde begin oktober al met de topman nadat bekend was geworden dat ING 3500 banen schrapt bij onze zuiderburen. Ook de helft van alle Belgische kantoren zullen verdwijnen. De Belgische premier wil vooral meer duidelijkheid over het businessplan voor ING België. De vakbonden klagen dat zij zonder zo'n businessplan met concrete cijfers geen alternatieven kunnen zoeken voor de gedwongen ontslagen.

Vlaamse woede

Niet alleen de Belgische politiek is niet gecharmeerd van de grote ontslagronde: honderden ING-medewerkers legden eerder al hun werk neer om te staken. Zelfs een satirisch tv-programma stond er uitgebreid bij stil. Het leverde de twijfelachtige eer op voor Ralph Hamers om als 'lul van de week' te worden gekroond.

In Nederland vallen er ook veel ontslagen: 2300 banen zullen hier binnenkort verdwijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van