Economie

Kapitaalbuffer NN Group beter dan voorzien door dalende kosten

17 augustus 2017 07:37 Aangepast: 13 november 2017 13:27
Beeld © ANP

Verzekeraar NN heeft zijn kosten doen dalen door goede marktomstandigheden en laat een kapitaalbuffer zien van 196 procent, dat is beter dan verwacht.

Dat is minder dan een jaar eerder. De overname van Delta Lloyd in combinatie met het uitbetalen van interim-dividend over 2017 zorgde ervoor dat de kapitaalbuffer (berekend volgens Solvency II) daalde. Vorig jaar kwam die uit op 238 procent. 

Operationele winst 

Het bedrijf noteert een operationele winst van 404 miljoen euro over het tweede kwartaal. Delta Lloyd is verantwoordelijk voor 49 miljoen daarvan. Wie Delta Lloyd wegdenkt komt uit op een stijging van 33 miljoen euro.

In totaal schrijft NN zo 83 miljoen euro meer in de boeken als operationele winst dan een jaar eerder. De nettowinst nam wel met 28,2 procent af naar 240 miljoen euro, waarbij Delta Lloyd ongeveer 21 miljoen euro toevoegde aan het bedrag onder de streep.

De daling van de winst komt onder meer door kosten die NN in Australië moest maken vanwege belastingperikelen. Daarvoor zette het bedrijf 188 miljoen euro opzij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van